15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü

Tarih:  17.07.2024

Saat: 14:00

Yer: İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Fuat Sezgin Konferans Salonu

ÇAKÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” anma programı akademik ve idari personelin katılımıyla gerçekleştirildi. Edebiyat Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Coşkun POLAT, Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Ebru  DOĞRUÖZ ve diğer akademisyenler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Coşkun POLAT Türkiye’de 15 Temmuz hakkında yapılan akademik çalışmaların sınırlı sayıda olduğuna dikkat çekerek daha fazla araştırma  yapılması gerektiğinin önemini belirtti. Devamla Doç. Dr. Şahin DOĞAN, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Gününden hareketle milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Girmeden tefrika bir millete düşman giremez / Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez” dizeleriyle milli birliğin toplumsal açıdan önemine vurgu yaparak  T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Kurumsal Kimlik Haritasında yer alan 2024 yılı anma etkinlikleri için hazırlanan resimler  izletildi. Devamla AREDA SURVEY araştırma şirketinin1-3 Temmuz 2024 tarihinde  Türkiye genelinde 1.204 kişinin katılımıyla darbe girişiminin sekizinci yılında gerçekleştirdiği  “15 Temmuz Darbe Araştırması”   raporunu sundu ve rapor üzerine genel bir değerlendirme yapıldı.

Yayınlanma Tarihi: 22 Temmuz 2024 Pazartesi